Jezdecká společnost Ctěnice

působiště: Jezdecká škola Ctěnice, areál Ctěnického zámku

kontakt:

Facebook @JSCtenice

Naše nabídka

Nabízíme procházky na koních pro děti i pro dospělé, zážitkové hodiny i výcvikové lekce. Nutno se objednat předem.

Historie klubu

JS Ctěnice vznikla v roce 1998 a jako první nájemce osídlila tehdy zničený zámecký areál ve Ctěnicích, neboť budovy stájí byly zrekonstruované jako první a následných deset let pokračovala rekonstrukce celého areálu.

Společnost je zaměřena na výuku veřejnosti v jízdě na koni, od dětských adeptů až po dospělé. Zároveň poskytuje ustájení koní pro majitele, sportovní výcvik pro pokročilejší, skokové i drezúrní tréninky a to pod vedením licencovaných trenérů. Mnozí z těch, kteří u nás začínali s výukou, jsou již nyní úspěšní závodní jezdci. V rámci JS funguje i Jezdecký klub, který zajišťuje výcvik nových koní a provozuje závodní sportovní činnost. Zástupci Jezdeckého klubu pod hlavičkou České Jezdecké Federace soutěží na sportovních kolbištích v ČR a to jak na oblastních šampionátech, tak na Mistrovství ČR. Od roku 2004 byla naše společnost také pořadatelem seriálové soutěže „O Pohár hlavního města Prahy“ ve spolupráci s magistrátem hl.m.Prahy, která byla určena nejmladším jezdcům na pony. Po 15 letech však bylo pořádání těchto oblíbených soutěží pozastaveno z důvodu prostor kolbiště, které již neodpovídá povinným směrnicím pro pořádání oficiálních soutěží.

Naše společnost umožňuje zájemcům kontakt s koňmi, procházky malých dětí na pony, stejně tak i dospělým zájemcům. V případě zájmu je možno si zde vyzkoušet jezdecké lekce a eventuelně absolvovat jezdecké kurzy. V letních měsících pořádáme příměstské tábory pro děti. Můžete nás najít na facebookových stránkách JS Ctěnice.

Vedení klubu:
Ing. Cyril Neumann, Ing.Ilona Neumannová