Městská část Praha-Vinoř

Home > MČ Praha-Vinoř > Fotogalerie



 
Fotogalerie MČ Praha - Vinoř
   
Fotogalerie z akcí roku 2017
thn00001.jpg Rada mladých ve spolupráci s Diakonií Broumov ve dnech 15. - 16. prosince 2017 v informačním centru Na Rychtě pořádala charitativní sbírku dětského oblečení a hraček.
Za oba dny se podařilo nashromáždit nepřeberné množství dárků.


Děkujeme celé Vinoři, Gymčáku paní Magdaleny Rytinové, kbelskému  Skautu, všem lidem a dětem, kteří se zastavili a přišli nás podpořit a pobyli s námi. Díky Vám za mimořádnou štědrost a péči o nás, byly to nesmírně povzbudivé okamžiky. Mé poděkování v prvé řadě patří vinořské starostce Veronice Kocourové, na které letos ležela koordinace akce. V neposlední řadě děkujeme MČ za možnost uspořádat charitu v informačním středisku, ukázala se to jako velmi dobrá volba a strategický bod, kam lidé rádi a snadno zavítají. Děkujeme Charitě Broumov, která si sbírku v pondělí odveze a bude ji distribuovat tam, kde je jí zapotřebí.
 
Posíláme mnoho světla při čekání na Slunovrat, přejeme pokojné Vánoce, splněná přání a optimistické výhledy v novém, doufejme radostném, českém kalendáři. Nám už díky Vám sváteční a nový čas začal.
 
Srdečně Klára Lowensteinová  

 

thn00008.jpg 10.12. Druhý adventní koncert v našem kostele.
Děkujeme organizátorům i účastníkům.

 

thn00006.jpg 9.12. Mikulášská u našich baráčníků a seniorů.

 

thn00002.jpg 30.11. - 2.12. nádherná vánoční výstava našich zahrádkářů v informačním středisku Na Rychtě.

 

thn00005.jpg V pátek 24.11.2017 proběhlo v knihovně Pasovaní na čtenáře.
Děti z druhých tříd předvedly své čtenářské umění a byly pasované na čtenáře.

2017_aktuality\foto_pasovani\index.htm




 
Fotogalerie z 15. LAMPIONOVÉHO  PRŮVODU  (2017)
foto: Hana Poláchová a Pavel Hykl:
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/

 

thn00004.jpg Podzimní úklid Vinoře a poúklidový čaj a kaštany ve Vincentu

Úklidový úlovek byl tentokráte nadmíru povedený, Hálka s Ivetou vytáhly z potoka kočár a dva hasicí přístroje, pod Normou se našla i kolekce fajnového spodního prádla, střevíček od Popelky, klasicky tzv. licháče (ponožky, kdo nemá doma Lichožrouty). Novinkou jsou roztomilé lahvičky od vodky. To musí být rychlovka, tak akorát na dva tahy: na jeden vypít, na druhý zahodit. Já jich sesbírala na padesát.
Moc děkujeme všem, kdo přišli, i když pro ně byl úklid předskokanem Lampionového průvodu, zvláště těm, kteří se přidali později a na fotkách nejsou či jsou, ale nedorazili na zaslouženou laskominu do Vincenta, museli jinam. Největší obdiv ode mne získala maminka s kočárkem a dvěma malinkatými dětmi, která se snažila dočista vyčistit autobusovou zastávku,rodiče s dětmi v příkopech na Mladoboleslavské a samozřejmě heroický výlov kočárku, u kterého jsem bohužel nebyla, to mne opravdu mrzí. Fascinující je nasazení, koordinace a humor všech sběračů. Je to opravdu milé a dojemné, vlastně pro nás normální a jsem ráda, že jsem se s některými mohla po půlroce znovu vidět a ještě k tomu zaměstnat nohy a ruce. Byla to hezká dvouhodinová procházka a legrace s hezkými lidmi a dětmi. A také tvůrčí, poklidná chvilka u čaje, listů a kaštanů s dětmi a Josefem.
Ať se Vám daří v povinoří a na jaře se zas snad ve zdraví a rádi sejdeme.
Srdečně a s díky
Klára
 



 
Fotogalerie z akce "DLABÁNÍ NA DLABAČOVĚ VE VINOŘI"
https://www.zonerama.com/arsfoto/

 
thn00005.jpg 29.10. Tradiční výlov rybníku Malá Obůrka v netradiční větrné bouři.  Děkujeme našim obětavým rybářům. Ve stejný den a za stejných nepříznivých větrných podmínek následoval výlov Biologického rybníku. Dík a obdiv.

29.10. Vichřice ve Vinoři a rychlý zásah hasičů 
 
thn00003.jpg 22.10. Tradiční výlov rybníku Velká Obůrka.
Děkujeme našim rybářům za obětavou práci a zároveň zveme na výlov rybníků Mala Obůrka a Biologický rybník, který se koná 29.10.2017.
 
Fotografie a video z vernisáže výstavy "Nitěné knoflíky a power tex".

Fotografie: http://hanahorakovacz.rajce.idnes.cz/5.10.2017_Vernisaz_-_Nitenych_knofliku_a_Powertex/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=dR2w7NIQXkM&t=20s

Velké poděkování patří všem zúčastněným za krásné setkání, dárečky, kytičky a hlavně za to, že jsme se mohli sejít a spolu pobýt. Během vernisáže, bylo vytvořeno mnoho krásných kreseb a osobních přáníček, za která moc děkuji.
Výstava potrvá do 27.10 2017.

 

thn00005.jpg 21.-23.9. Nádherná podzimní výstava našich zahrádkářů, moc děkujeme organizátorům i účastníkům.
 
thn00082.jpg Mezinárodní tábor v Schulzendorfu
Fotogalerie z mezinárodní tábora v Schulzendorfu

Fotogalerie 2 z mezinárodní tábora v Schulzendorfu
http://www.schulzendorf.de/fotos/




 
Letní škola hrou v KVC Vincent – Vinořské léto sportu aneb od starověkých olympijských her po Letní olympijské hry – Vinoř 2017 (7. - 11. srpen 2017)

II. turnus LŠ hrou ve Vincentu zaměřený na zážitkové dějiny sportu se rámcově a stylově otevřel ve starověké Olympii a uzavřel v současné Vinoři, která tvořila šestý olympijský kruh jakožto významná sportovní zeměplocha. Děti zakusily starověký pentathlón, výrobu a střelbu z praku, luku, renesanční kratochvilné sporty jako kuželkování a pálkování a klasické moderní sporty. V rámci přípravy na olympiádu se děti musely fyzicky i duševně zocelit a zdokonalit, a to kupř. v adrenalinovém lanovém parku, na trampolínách a při dalších zátěžových úkolech v terénu. Vinořským olympionikům patří pomyslný vavřín a jak jinak než fidorková medaile.
Byli jste stateční a odvážní a dodržovali jste zásady sportovní etiky a kamarádství. Proto Vám všem patří nejvyšší stupně a celoživotní sláva starověkých i novověkých olympioniků.
Za vinořský olympijský výbor se dne 11. srpna 2017
před Vámi sklání
Klára Löwensteinová & Kristýna Kolajová

níže naleznete skrovnou fotodokumentaci
vercakoc | klára – rajce.net
horibrandejs | Letní škola hrou - Vinořské léto sportu 2017 – rajce.net
 



 
Letní operkový zájezd vinořskych muzikantů do Lavena Mombella (2.-8.7.2017)

Paní učitelka Kristýna Kolajová, vyučující klavír, flétnu a zpěv v KVC Vincent, se svým souborem vinořských dětí i tento rok nastudovala další operku Z. Svěráka a J. Uhlíře a stejně jako v minulém roce se s dětmi vydala na dobrodružné „turné“ do partnerského města Lavena Mombella v Itálii. V tamních oratořích děti předvedly představení „Růženky“ a „Dvanácti měsíčků“, kterým předcházel pohádkový workshop. Zájezdu se účastnil i pan farář Vít Horák, který prohluboval duchovní spolupráci mezi partnerskými městy. Představení se velmi líbila, přátelská mise byla splněna. Koncem podzimu se ve Vinoři můžeme těšit na lavenskou delegaci mladých.
k.l.
http://horibrandejs.rajce.idnes.cz/

 



 
Letní škola hrou v KVC Vincent - Vinořské léto hudby.
V KVC Vincent od 24. do 28. července probíhala již sezónně III. Letní škola hrou s projektovým týdnem Vinořské léto hudby pod vedením lektorek Kristýny Kolajové a Kláry Löwensteinové. Děti se seznamovaly a zakoušely hudbu v čase: od pravěku přes středověké trubadúry, se zastavením v baroku a zvláště v klasicismu u portrétů L. v. Beethowena a A. Mozarta, v romantismu pak podrobně nastudovávaly osobnost a dílo B. Smetany. Samy si vyráběly hudební nástroje, tvořily historické hudební osy, musely zvládnou mnoho těžkých hudebních kvízů a úkolů, mimoto navštívily interaktivní program v Popmuseu, dílnu „Šaman“, výstavu „Pohádka a hudba“ a stálou expozici hudebních nástrojů v Muzeu hudby, vyslechly si přednášku u varhan od Ondřeje Hrubého v kostele Povýšení sv. Kříže ve Vinoři, skládaly a nahrávaly vlastní skladby. Malovaly Smetanovu „Vltavu“, skládaly básně, pohádky, povídky o hudbě a malovaly libreta. Ze středy na čtvrtek dokonce (i ti maličcí pětiletí) po táboráku na farské zahradě nocovaly ve Vincentu. Her a legrace bylo po celou dobu nespočet. Naše velké poděkování patří kupě báječných, muzikantských dětí a samozřejmě řediteli KVC Vincent, Vítkovi Mokrému, který nám prostory pro realizaci (podle nás smysluplného) projektu, rád a nezištně poskytl.
S poděkováním
Klára Löwensteinová &Kristýna Kolajová

Výběrovou fotodokumentaci připojujeme v odkaze níže:
horibrandejs | Letní škola hrou - Vinořské léto hudby – rajce.net

 
thn00002.jpg 29.7. Hombre mundo – setkání mladých lidí z celého světa, Vinoř.  Děkujeme organizátorům i účastníkům.
thn_DSC_0123.jpg Divadelní představení 21. května v místní sokolovně k 90. výročí založení Sokola ve Vinoři a k 75. výročí dostavby jeviště. Byla 2 představení, odpoledne pohádka pro děti "O perníkové chaloupce aneb jenom jako" a večerní představení "Její Pastorkyňa" pro dospělé. Obě představení zahráli amatérští herci z divadla Máj Praha na výbornou.
Martin Halík



 
VANDRÁČEK
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/3110472
85. LET BARÁČNÍKŮ
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/3103283
autorka fotografií Jana Česáková Hyklová



 
Oslavy 85 let obce baráčnické J. Á. Komenského ve Vinoři
 
V sobotu 27. května léta Páně 2017 vlastenecko-dobročinná obec baráčnická J. Á. Komenského ve Vinoři slavila 85 let od svého vzniku.
Slavnost zahájilo otevření výstavy o historii a zvyklostech baráčníků Na Rychtě. Krojový průvod s prapory, doprovázený kapelou Mělničanka, mezi druhou a třetí hodinou odpolední procházel kolem hřbitova k pomníkům padlým, k nimž pan starosta Fr. Švarc spolu s místostarostkou I. Boušovou položili věnce a pan starosta poděkoval vinořské baráčnické obci za její pospolitost, vlastenectví, udržování tradic a nezištnou pomoc sousedům. Průvod pokračoval po Mladoboleslavské ulici se zastavením u staré školy před sochu Jana Nepomuckého, o jehož významu pohovořil pan farář Vít Horák. Třetím zastavením byla česká lípa na Vinořském náměstí, jíž tetičky baráčnice požehnaly, lípa, která byla vysazena v roce 2012 právě při oslavách 80. výročí OB. Průvod se zakončil v Hoffmanově dvoře, následovalo předvedení České besedy, hudební vystoupení dětí z VinoHry, vlastní tradiční baráčnické sedění, zdravice a pohoštění. Oslavy měly nemalou účast a velmi se líbily.
Děkujeme za nevšední zážitek a vinořským baráčníkům přejeme hodně elánu do jejich bohulibých a prospěšných sedění.

 

thn00001.jpg V pátek 5. května v 10 hodin se ve Vinoři uskutečnila pietní vzpomínka na oběti I. a II. světové války.

 

thn00002.jpg 30.4. Čarodějnice u zahrádkářů
thn00002.jpg Úklid Vinoře - Den Země
Děkuji za sesbírání osmi pytlů vinořského pouličního odpadu dětem a velkým, kteří  na úklid Vinoře i přes nepřízeň počasí přišli. Bylo to více než fajn. Doufám, že vincentovská dílna s narcisy a okurkovými a pažitkovými semínky a ekootázkami s poradci a společné tvoření příběhu o Narcisovi s vinořskou aktualizací a stvořitelský mýtus "Jak stará je Země" a naše společnost nám byla příjemnou satisfakcí.
Ještě jednou velké díky a zase na podzim, vlastně když to bude potřeba. k.l.
 



 
Koncert dětí z Hudební školy Pavla Hokra a muzikál Šípková Růženka
Foto naleznete na:
http://pavelhokr.rajce.idnes.cz/koncert_2017-04-05_Sipkova_Ruzenka/
http://pavelhokr.rajce.idnes.cz/koncert_2017-04-05_Vinor/
Ve středu 5. dubna se ve vinořském Mariapoli konal koncert dětí z Hudební školy Pavla Hokra a muzikál Šípková Růženka. Děkuji tímto dětem a lektorce pí. Kristýně Kolajové za výborně odvedenou práci a Hudební škole Pavla Hokra za skvělou spolupráci v rámci KVC Vincent. Vít Mokrý, ředitel KVC Vincent 
 
thn00010.jpg 6. - 8.4. Nádherná velikonoční výstava našich zahrádkářů, jste všichni srdečně zváni...
thn00006.jpg 4. a 5.dubna proběhl zápis do prvních tříd.
Prvňáčky tradičně vítali Mach s Šebestovou, Jonatánem, Horáčkem a Pažoutem i paní Kadrnožkovou. Děkujeme školnímu divadlu Housle na stromě a paní učitelce Tomkové, stejně jako všem učitelkám a vedení školy za úspěšnou akci. Budeme mít opět tři první třídy...



 
PLES (foto Pavel Hykl)
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/2783775
KARNEVAL (foto Pavel Hykl)
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/2781893

 



 
VINOŘ MÁ SVŮJ YT KANÁL:
Naleznete zde videa z nejzajímavějších akcí.  https://www.youtube.com/channel/UCRhgAySql0IyEVwWcZJEosw

MASOPUST - video
https://www.youtube.com/watch?v=pWDg8AX1YLU

25. OBECNÍ PLES - video
https://www.youtube.com/watch?v=OsvTWkYV0Mc
Foto Hana Poláchová

https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/2773199

 




 
Fotogalerie z Vítání občánků 14.3.2017
http://horibrandejs.rajce.idnes.cz/Vitani_obcanku_14.3.2017/
 
thn_MS v knihovne 2017 036.jpg MŠ v knihovně 2017



 
Masopust foto:
Pavel Hykl:
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/2726728
Jan Piroch (Facebook):
https://www.facebook.com/jan.piroch.5/posts/691566904349057?pnref=story

 



 
Fotografie z minivernisáže olejomaleb a kreseb "Ptáčkové a kočky".
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/2670697

 

thn_Fotografie1802.jpg 28.-29.1. Opět bruslení na zaplněném rybníku Velká Obůrka...
thn_Fotografie1695.jpg 21. - 22.1. Víkendové bruslení přilákalo na rybník Velká Obůrka velký počet dětí a dospělých.
Jistě si každý na obrázcích najde novou Sáblíkovou nebo nového Jágra. Děkujeme našim rybářům i všem návštěvníkům.
Foto v plném rozlišení si můžete vyžádat na starosta@praha-vinor.cz.
thn_IMG_0679.jpg 21.1. Výroční sedění naší Obce baráčnické, na kterém byli přijati 4 noví členové.
thn_Fotografie1667.jpg 20.1.2017 Zveme na víkendové denní i večerní bruslení na rybník Velká Obůrka,
k dispozici jsou čtyři kluziště, jedno je velké skoro jako regulérní hokejové hřiště,
navíc jsou k dispozici klikaté cesty přes celý rybník. Rybáři od zítřka od dvou hodin budou dělat grog, svařák, čaj, klobásy, natáhnou hudbu a osvětlení na večerní bruslení.
Tak hezký víkend.
rybáři + vedení Vinoře
Upozornění: jedná se o bruslení na rybníku, na vlastní nebezpečí.
thn_image1.jpg Úspěch našich zahrádkářů, gratulujeme.
Putovní výstava fotografií k 60. výročí Českého zahrádkářského svazu, která dnes začala v Poslanecké sněmovně. Většina fotografií je z naší osady.
thn_DSC_0003.jpg 7.1. Novoroční fotbalový halový turnaj v Schulzendorfu,
který loni vyhráli naši fotbalisté. Letos už jim štěstí tolik nepřálo - a skončili osmí. Se starosty Kargowe, Schulzendorfu, Eichwalde a Zeuthenu jsme společně zhodnotili rok minulý a představili akce roku nového.
thn_DSC_0014.jpg 5.1. První nadílka sněhu vyhnala mladé sáňkaře na obávaný kopec Malého hřiště... (tak se dříve říkalo hřišti u školní tělocvičny)
thn_Fotografie1641.jpg 4.1. Tříkrálová sbírka pro dobročinné účely