Městská část Praha-Vinoř

Home > MČ Praha-Vinoř > Fotogalerie



 
Fotogalerie MČ Praha - Vinoř
   
Fotogalerie z akcí roku 2016
thn_Fotografie1517.jpg 4.12. 2. Adventní koncert v podání sourozenců Radových.
thn_Fotografie1497.jpg 2. - 4.12 Návštěva dobrovolných hasičů z partnerské obce Schulzendorf a jejich prohlídka požární zbrojnice ve Kbelích.
thn_Fotografie1454.jpg 1.12. - 3.12. Tradiční, jedinečná, nádherná a voňavá vánoční výstava našich zahrádkářů. Moc děkujeme.
thn_kurz prvni pomoci16.11.16 010.jpg Kurz První pomoci malým dětem pro lektory Vincenta a učitelky mateřské školy.
thn00013.jpg 27.11. Rozsvícení vánočního stromu a 1. Adventní koncert v našem kostele, děkujeme všem organizátorům i účastníkům.
thn00001.jpg 27.11. Hokejisté HC Kačeři Vinoř zvítězili nad Zbraslaví 4-2, blahopřejeme
thn00003.jpg Nové fotbalové hřiště s umělým povrchem a osvětlením bylo oficiálně uvedeno do provozu místním panem farářem, páterem Vítem Horákem, který hřišti požehnal před slavnostním výkopem, který zase provedl internacionál a Čestný občan Vinoře, Jirka Čadek. Pak už následoval lítý boj seniorů nad 50 let Vinoře a Satalic. I když výsledek nebyl důležitý, vyhrála Vinoř  1 – 0.

Děkujeme všem zastupitelům Vinoře, kteří se vydatně podíleli na realizaci tohoto projektu, paní Orságové, která vyřizovala potřebné náležitosti pro získání dotace na toto hřiště, Sokolu Vinoř, Komisi i Výboru pro sport hlavního města Prahy, stejně jako zastupitelům hlavního města Prahy.

Poděkování si zaslouží i všichni účastníci slavnostního utkání, zdravotníci paní Boušová a Švrčinová, rozhodčí paní Bechr a Alfred Teller, již zmiňované nejdůležitější osoby Vít Horák a Jirka Čadek, stejně jako pohřební služba Vítek, která byla pojistkou pro všechny případy. Děkujeme také četným divákům, kteří se přišli na nové hřiště podívat a doufám, že výkon starých gard jim dobrý dojem ze hřiště moc nepokazil…
 

Odkaz na fotogalerii z LAMPIONOVÉHO PRŮVODU:
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/2342671
autorka Jana Česáková Hyklová
 
thn00003.jpg 5.11. Tradiční veleúspěšná akce Rady mladých Podzimní úklid Vinoře.
Děkuje všem, hlavně našim dětem.
thn00010.jpg KNIHOVNA - 2.11.2016 byly děti z 2.D a z 2.C ZŠ Praha - Vinoř ve Vincentu.
Předvedly své čtenářské dovednosti a byly Pasované na čtenáře.
thn00003.jpg 23.10. Tradiční výlov rybníku Velká Obůrka, ukázka obětavé práce našich rybářů.
další fotografie z výlovu naleznete na:
http://hanahorakovacz.rajce.idnes.cz/Vylov_Vinor_23.10.2016/
thn00002.jpg Halloween na Dlabačově 22.10.2016
Jedna z hlavních podzimních akcí se konala tradičně v areálu Stavebnin Dlabač, ale ne na dětském hřišti, nýbrž v jeho horní zalesněné části. Prostorové podmínky jsou zde příznivější, jednotlivé soutěžní atrakce lze lépe rozmístit. Rovněž stánek s občerstvením (a strašidelnými doplňky) je výrazně větší. Tedy změna k lepšímu.
Mírný deštík při začátku naštěstí ustal a postupně přibývalo rodin toužících dlabat dýně. A když ne, tak si to vynahradily děti při plnění čarodějných úkolů.
Personální obsazení bylo v osvědčené sestavě dobrovolníků. Příchozí přivítaly dvě dýně. O pořádek se staralo strašidýlko Bubu. Ve stánku byly echt čarodějnice a hned vedle věštila tajemná Misone. K tomu vodnice, další dvě čarodějnice, hrabě Drakula a mumie. Tentokráte ne egypská, ale spíše norská.
Nejvíce zaujalo soutěžní stanoviště - Schrekův flus. Shrek byl úžasný, nechyběl sliz, myši, pavouci a netopýři. Porcovaní a hned k ochutnání. K tomu živá žížala Julča. Schrek nebyl sám, byla s ním Fiona, která "vystrašidlovala" dětem barvičkami obličej. Když by nic jiného nebylo, tak jen kvůli Shrekovi stálo za to přijít.
Na konec byl velkolepý ohňostroj, který financoval MěÚ Vinoř. Akce byla výborně připravená a účinkující byli v plném nasazení. Takže krásně strávené prima odpoledne s úžasnými lidmi, kteří přišli i přes nepřízeň počasí.
 
autorka fotografií Jana  Česáková Hyklová:
Posvícenská zábava ve Ctěnicích
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/2098617
Poslední letní mejdan

https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/2100330

 
thn00002.jpg 15. - 17.9. Nádherná podzimní výstava našich zahrádkářů.
Veliký dík našemu tradičnímu spolku i návštěvníkům.
thn00067.jpg Fotogalerie z II. turnusu Letní školy hrou ve Vincentu
Moc děkujeme za děti svěřené, byl to s nimi úžasný týden. Obrovský dík patří panu řediteli KVC Vincent, Vítkovi Mokrému, že nám nezištně a laskavě poskytl pro celou Školu hrou své prostory, děkuji Kristýnce Kolajové a dětem za kromobyčejné léto! 
Klára
thn00016.jpg Fotogalerie z I. turnusu Letní školy hrou ve Vincentu - byl to pro nás báječný týden
Fotogalerie ze stavebních prací letošního léta:
12.7. Nové parkovací stání v areálu MŠ
08.7. Přípravné práce na budoucím novém fotbalovém hřišti s umělou trávou...
08.7. Nový chodník ke Stromu

 
thn00013.jpg Laveno Mombello - operkový zájezd vinořských malých muzikantů
fotogalerie 2
thn00013.jpg Laveno Mombello - operkový zájezd vinořských malých muzikantů

Zpráva z operkové výpravy vinořských dětí do Lavena Mombella 1.-9.7. 2016
Z Vinoře jsme s vinořskými malými muzikanty a jejich paní učitelkou Kristýnou Kolajovou vyrazili po 21. hodině a do partnerského města Lavena Mombella dorazili druhý den dopoledne, ubytovali se v útulném domečku Casa Rossa, kde nás po celou dobu hostil příjemný správce Nando. Přišel nás přivítat pan starosta Ercole Ielmini, Laura - koordinátorka aktivit pro mladé, Igor - koordinátor oratoří a po celý týden se o nás všichni báječně starali. V pondělí a v úterý se konaly dva pohádkové workshopy v oratoři v Mombellu a v Ponte zhruba pro 80 dětí. V úterý jsme se ještě stihli vyvézt kyblíkovou lanovkou a konečně viděli Lago Maggiore z ptačí perspektivy. Ve středu jsme navštívili keramické muzeum v Cerru a lavenský pan starosta nás provedl poutním místem Sv. Kateřiny. Ve čtvrtek se uskutečnila dvě pohádkové představení v oratořích a taneční vystoupení našich mistryní republiky, vše s velkým ohlasem a žádostmi o přídavek. Našim dětem kromě reprezentace nechyběla ani zábava, soutěže, bojovka, výuka italštiny a nezapomenutelný výlet na Borromejské ostrovy.

Na příští léto jsme kromě jiného dojednali navazující pohádkový workshop a představení „Šípková Růženka“ a česko-italský camp ve Vinoři.

Jednalo se o naprosto jedinečný mezinárodní vlaštovčí projekt pro děti s nedocenitelným přesahem, zkušenostmi a obohacením nejen pro vinořské a lavenské děti, ale i pro nás velké. Doufejme, že se spolupráce našich partnerských měst povede i nadále v tomto tvůrčím a vlídném duchu.

Projekt by se nemohl realizovat bez laskavé finanční podpory Městské části Praha – Vinoř, které za to patří naše poděkování.
Klára Löwensteinová
 
Slavnostní vyhlášení Vintalu 2016
23. června 2016 v rámci koncertů hudební školy Pavel Hokr se konalo slavnostní vyhlašování Vintalu 2016. V kategorii „Červená Karkulka“ 3-5 let I. místo získala Lara Ondrejechová, II. místo Elena Doubková, 6-7 let I. místo Johana Matyášová, II. místo Tereza Bičová, 8-9 let I. místo Kateřina Kruchinová, II. místo Klára Vyhnisová, 10 let I. místo Magdalena Paulová, II. místo Ema Šidláková. V kategorii Vinoř-Česká republika 3-5 let I. místo bylo uděleno Oliveru Krohovi, II. místo Martinu Krohovi, 6-7 let I. místo Kateřině Šmídové, II. místo Štěpánovi Hyškovi, 8-9 let I. místo Marianě Koucké. V kategorii „Dvanáct měsíčků“ 6-7 let I. místo obdržela Tereza Bičová, II. místo Anna Löwensteinová, 8-9 let I. místo Magdalena Kučerová, I. místo. Taťána Řídká, II. místo Jan Troják a Jan Víšek, . Všechny další nejmenované soutěžící děti dostaly významné čestné uznání za svou tvorbu! Obrázky dětí s námi poputují do partnerského města Lavena Mombella již 1. července a budou nás doprovázet při našich operkách a pohádkových workshopech.

Zvláštní poděkování za Vintal patří v prvé řadě panu starostovi Františku Švarcovi za duševní a finanční podporu, přítomnost, rozvahu a laskavé slovo a srdce, porotě – Janě Hyklové, Robertu Rytinovi, Monice Lichtenbergové a Kristýně Kolajové za náročné rozhodování při hlasování, Robertu Rytinovi za hezké umělecké diplomy a pohlednice, Kristýně Kolajové za pomoc ve dne v noci, lektorkám výtvarných kurzů Ludmile Obručové a Veronice Růžičkové za vedení výtvarných prací, Pavlovi Hokrovi za obětavost a umožnění prezentace obrázků a vyhlášení soutěže v rámci jeho koncertu a hlavně našim nadaným malým výtvarníkům. Vytvořili jste pro nás ty nejbáječnější obrázky na světě a budeme se vámi ve světě náležitě pyšnit!
S poděkováním za vše
Klára Löwensteinová
 
thn00010.jpg Účast vinořských baráčnic na oslavách 90 let trvání OB v Malé Bělé dne 28.května 2016

Místní Obec baráčníků náleží do V. župy Václava Budovce z Budova se sídlem v Mladé Boleslavi. Bohatý kulturní program se neobešel bez ocenění tetiček za jejich dlouholetou, obětavou a nezištnou práci ve prospěch baráčnictva. Poté zástupci z vedení města předali baráčníkům velký dort a nádherný džbán ze Zvířetické keramické dílny. Následovala ukázka Staročeských májů, které spolu s Kecalem vedla dechová hudba Průvan. Mladí obešli čtyři domy, kde vyvedli děvčata, zatančili si s nimi a dostali něco na zub i na pití. Tohoto průvodu se hojně zúčastnila právě i naše skupina baráčnic z Vinoře. Následovalo společné zatančení České besedy. Celkem ji tančilo šest kolon.

Rádi mezi námi přivítáme další muže a ženy, pány a dívky, tanečníky a tanečnice, kteří mají zájem o udržování staročeských zvyků a tradic v naší městské části. 
Věra Kučerová

Obec baráčníků Vinoř





 
Vinořský Vandráček 2016 foto:
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/1640635
autorka fotografií: Jana Hyklová

http://hanahorakovacz.rajce.idnes.cz/Vandracek_22.5._2016/
autorka fotografií  Hana Hořáková

https://plus.google.com/photos/

autor fotografií: Ing. Jan Piroch
 
thn00020.jpg 27.4. Koncert a divadlo našich dětí v sále Mariapoli, děkujeme všem účastníkům i organizátorům.
thn00005.jpg 24.4. Jarní úklid Vinoře Radou mladých a tradičními dobrovolníky...
Všem moc děkujeme.
thn00039.jpg Fotky ze slavnostního vítání občánků 14.4.2016
thn00001.jpg 6.4. Jarní brigády našich baráčníků a sokolů... Děkujeme.
thn00003.jpg 1.4.2016 se konala Noc s Andersenem ve Vincentu
thn00004.jpg 20.3. Velikonoční jarmark u Dlabačů, přes velikou zimu si cestu našlo dost návštěvníků. Děkujeme.
thn00003.jpg 17.-19.3. Nádherná jarní výstava zahrádkářů, moc děkujeme.
thn00002.jpg 12.3. Výroční schůze zahrádkářů, děkujeme za činnost našeho spolku.




 
Fotogalerie: OBECNÍ PLES 2016
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/1236612
Fotogalerie:
DĚTSKÝ KARNEVAL
https://www.zonerama.com/arsfoto/Album/1227083

Autorka fotografií: Jana Hyklová
 
thn00050.jpg 5.3. Slavnostní volební sedění 16. Župy baráčnické Karla Havlíčka Borovského ve Vinoři se skvělým pohoštěním od našich baráčníků, včetně nádherné České besedy.
thn00002.jpg 4.3. Výroční schůze našich myslivců
thn00005.jpg malá Tibetana v rámci literárních dílen ve Vincentu, 27.2.2016
thn00013.jpg 23.1. baráčnické volební sedění 
thn00025.jpg 23.1. nový příděl sněhu...
 

Zajímavosti (reportáže) 2016:

 thn00003.jpg
Video ve formátu MP4 ze slavnostního otevření nového fotbalového hřiště 9.10.2016
thn00002.jpg
11.11. Sv. Martin k nám přijel na bílém koni...
thn00002.jpg
3.11. úspěšná kolaudace nového fotbalového hřiště s umělou trávou 3. generace. Ve středu, 9.11. v 17.00 hřišti požehná místní páter Horák a poté bude následovat 1. Prestižní zápas starých gard Vinoře a Satalic 2x 20 minut. Doufejme, že všichni toto sportovní klání přežijí bez úhony.
thn00003.jpg
7.11. klouzek skvrnitý ve Vinoři aneb - proč jezdit na houby?
thn00004.jpg
22.10. Jedlé a chutné houby rostou i na našich zahradách ve Vinoři - klouzek skvrnitý je toho důkazem...
thn00002.jpg
17.10. Některé stavby pomalu končí, jiné začínají - výstavba nových šaten základní školy.

Máme zlato! Děvčata z Pohybového studia Majky Šulové zvítězila ve finále mezinárodní soutěže Mia Festival ve sportovních tanečních sestavách.
Finále soutěže se konalo v pražské Lucerně tuto sobotu 28. května 2016 a předcházela mu série kvalifikačních kol. Ve finále v Lucerně děvčata porazila dalších pět dětských finálových týmů v kategorii originálního dynamického tance, z ČR a ze Slovenska.

Rodiče děvčat tímto moc děkují Majce Šulové za dokonalou přípravu, elán a za hodiny práce, které k vítězství vedly.
thn00002.jpg
Jaro do Vinoře přichází s rozkvetlými sakurami...
thn00002.jpg
25.4. Výsadba stromů a jarní práce na golfovém hřišti.
thn00008.jpg
1.3. Přišla k nám vydatná sněhová nadílka...
thn00007.jpg
Požár lisu na olejové filtry v Praze - Vinoři, Rosická 795.
Požár se rozšířil na střechu budovy. Bez zranění. Požár je v tuto chvíli pod kontrolou. Občané byli upozorněni, aby nevycházeli z domů, neboť hoří chemický materiál, který způsobuje štiplavý kouř. Toto upozornění platí
 

dnes do večerních hodin.
thn00003.jpg
18.1. Do Vinoře přišel sníh.
Děkujeme všem, kteří pomáhají s jeho odklízením a prosíme o pozornost, opatrnost a ohleduplnost ke starším občanům.
Fr.šv.